Datum:
05 Mei, 2018
Categorie:
UX Design
Klant
WikiMinds

 

WikiMinds

WikiMinds is een organisatie die het via een platform mogelijk wil maken om verschillende maatschappelijke problemen te kunnen delen, zodat ze samen opgelost kunnen worden.

Proces

Ik ben begonnen met het verzamelen van al het onderzoek dat door de Wikiminds zelf gedaan. Op basis van deze informatie heb ik interviews opgesteld en afgenomen met de doelgroep studenten. Na het afnemen van deze interviews kwam erachter dat het platform iets moest zijn wat studenten motiveert, zodat ze er hun tijd aan willen besteden.

Vervolgens heb ik onderzoek gedaan naar Gamification en hoe ik dit kon toepassen binnen een app. Badges waren een passende oplossing binnen dit concept, omdat ik dit kon koppelen aan competenties die studenten kunnen behalen bij het uitvoeren van verschillende project binnen WikiMinds. Dit motiveert de studenten, omdat het iets toonbaars is wat ze later bij hun toekomstige werkgever kunnen laten zijn.

Resultaat

Een applicatie die het mogelijk maakt om verschillende challenge te kunnen delen. Gebruikers kunnen naast het delen van verschillende challenges badges behalen die staan voor verschillende competenties die waardevol zijn voor in het werkveld.

 

 

Bekijk hier de video van het prototype